Recepty




Arašídové koláčky :


V míse promíchejte :
2 šálky mouky
1 1/2 šálku arašídového másla
2-3 vejce
3/4 šálku medu
1 šálek másla
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky soli
60 g jemně prosáklé marihuany

Postup :
Chcete-li aby měl recept větší sílu, místo obyčejného másla přimíchejte máslo konopné. Jednotlivé příměsi dobře rozmíchejte. Lžicí naberte vždy trochu těstíčka a dejte jej na plech. Jednotlivé kopečky trochu zmáčkněte vidličkou. Dejte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 10 až 12 minut při teplotě okolo 190 stupňů celsia. Dávejte pozor, abyste koláčky nespálili. Místo marihuany se dá použít také hašiš nebo haš olej. Stejně tak arašídové máslo lze nahradit jiným oříškovým máslem.
(Aktivní pryskyřice se během pečení rozpustí v arašídovém másle, tudíž není zapotřebí žádných konopných polotovarů).



Bhang :

2 hrnky vody
1 unce čerstvé marihuany
4 hrnky teplého mléka
2 polévkové lžíce loupaných a drcených mandlí
1/8 čajové lžičky garam masala (směs hřebíčku, skořice a kardamonu)
1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
1/2 až 1 čajová lžička růžové vody (co to je?)
1 hrnek cukru

Postup :
Uveďte vodu do varu. Přidejte marihuanu, přikryjte pokličkou a nechte asi 7 minut vařit. Vodu zceďte do jiného hrnce, vymačkejte tam i všechnu zbylou vodu z konopí. Konopí dejte do hmoždíře, přidejte dvě čajové lžičky teplého mléka a rozmělněte dohromady. Vymačkejte mléko z trávy do jiného hrnce. Opakujte, dokud nespotřebujete asi půl hrnku mléka (4-5 krát). Marihuana je nyní na kaši. Přidejte k ní drcené mandle a trochu teplého mléka. Dejte do hmoždíře a rozmělněte na pastu. Pastu vymačkejte, a postup opakujte, dokud vám nezbyde jen pár vláken a zbytky z mandlí. Tento zbytek zahoďte. Zkombinujte všechny tekutiny, které jste získali včetně vody, ve které se konopí vařilo. Přidejte gram másla, zázvor i rosewater. Oslaďte cukrem, dolejte zbylým mlékem. Vychlaďte a radujte se. Příprava je poměrně pracná. Toto jídlo je určeno jako oběť pro Šivu.



Bonga

Bonga nejsou sice nápoj ani pokrm, ale tvrdí se o nich, že se vaří. Ingredience: H2O, hulení, plastová láhev Coca Cola(nejlépe 2l) a něco, co lze nainstalovat do hrdla láhve a z čeho jde kouřit(zkrátka co neshoří). Příprava: plastikovou láhev rozřízneme asi v půli tak, aby šla horní část zasunout to té spodní. Dolní část naplníme vodou a do zbývající druhé napíchneme třeba malý čilum(nebo něco, co máte po ruce a je vhodné), který nacpeme hulením. Pak obě části zasuneme do sebe. Když se tak stane, zapálíme čilum a pomalu táhneme druhou část vzhůru. Kouř se uvnitř hromadí(a chladne). Nakonec čilum vyndáme a opačným způsobem si kouř naženeme do plic. Účinky by se měly dostavit hned. 1 bongo pro x osob podle toho, kolik máte kouření.



Čokoláda :

Postavte dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvořilo víko spodního. Do spodního hrnce dejte vodu a uveďte ji do varu. Do horního hrnce, který je ze spodu zahříván vřící vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100 stupňů celsia, dejte rozpustit marihuanové máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil. Můžete přidat kokos, oříšky, mléko... Nechte ztuhnout v ledničce.



Čokoládové bonbóny :

250 g ztuženého tuku
hrst jemných stonků
velká hrst listů
50 g kakaa
4 tabulky čokolády na vaření (a 100 g)
špetka mentolu nebo 10 kapek oleje ze sibiřské jedle
půl lžičky skořice.

Postup :
Rozpusťte tuk na pánvi a nejdříve v něm 10 minut smažte stonky. Pak je opatrně vyberte a vhoďte rozdrcené listy, které je třeba smažit dalších 10 minut. Pak tuk přeceďte přes kus plátna. (Stonky a listy nevyhazujte - mohou se dál 1 hodinu povařit v mléce a získáte tak ganjové mléko - bhang). Přeceděný tuk nalijte do menšího kastrolku a ve vodní lázni (větší kastrol s vařící vodou) do něj nalámejte čokoládu a přidejte další přísady - vše se za častého míchání prohřeje, až je směs horká. Tu je pak možné nalít do různých formiček (třeba kostky na led) a po ztuhnutí máte squělé čokoládové bonbóny, které se vyznačují rychlým nástupem (často již po 10 minutách). Zvlášť rafinované jsou v kombinaci s jedlovým olejem, ale každý si může příchuť zcela originálně přizpůsobit - nechte pracovat fantazii!



Hackerský dort se šlehačkou :

Těsto :
3 hrnky jablek nakrájených na kostičky (0,75 cm)
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek oleje
0,5 hrnku rozinek
0,5 hrnku drobně nakrájených ořechů
3 vejce
hrst jemně nadrobených listů
1 prášek do pečiva
rovná lžíce skořice

Šlehačka :
0,5 litru šlehačky (33%)
250 g másla
2 hrsti qualitních listů
Hotová čokoládová poleva
Meruňkový džem

Postup :
Nejlépe je začít s přípravou den předem. Nejdříve připravte šlehačku (stejným postupem jako v receptu "Konopná smetana") udělejte konopné máslo a listy pak dejte na 1 hodinu vařit ve šlehačce. Nechte vystydnout a občas promíchejte, aby šlehačka zůstala homogenní a nevytvořila se na ní silná vrstva ztuhlého tuku. Dejte dobře vychladit. Vymažte a hrubou moukou vysypejte dortovou formu (nebo vyšší pekáček) a vyklopte do ní těsto z výše uvedených přísad (prostě fšechno smíchejte dohromady :o)). Rozetřete je tak, aby se zdvihalo směrem k okrajům formy a uprostřed bylo nejnižší. Pečte v dobře předehřáté troubě asi 15-20 minut. Že je těsto upečené poznáte, jestliže do těsta zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou. Nechejte chvíli vychladnout a vyklopte - nejlépe na drátěnou mřížku. Nechejte dobře vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne. Povrch dortu pomažte tenkou vrstvou meruňkového džemu a polijte polevou, kterou připravíte podle návodu na obalu. Šlehačku vyšleháte se lžičkou cukru a dort s ní vynalézavě ozdobíte - kombinace tmavohnědé čokolády a světlezelené šlehačky je přímo neodolatelná, věřte mi!



Hamentashen :

Jedná se o jiný druh hašišového džemu. Rozetřete 2 šálky švestkového nebo jablečného másla, 1/2 šálku mletých mandlí, 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy, 1/2 až 1 čajovou lžičku mleté skořice a 7 gramů roztlučeného hašiše. Vše důkladně promíchejte, vyškrabte do sklenice s uzávěrem a dejte ztuhnout do sklenice.



Haš olejový med :

V malém kastrolku dejte na malý oheň rozpustit ghí ( 1 polévkovou lžíci na 1g haš oleje). Za stálého míchání přilijte požadované množství haš oleje. Pokud se nerozpouští, zvyšte o něco teplotu. Jakmile jsou jednotlivé produkty důkladně smíchány, přimíchejte na každý gram haš oleje půl šálku medu (asi 100 ml). Med s tukem míchejte tak dlouho, až se ingredience dobře spojí. Hotový med nalijte ještě za tepla do sklenice a nechte vychladnout. Poté uzavřete víčkem a uložte.



Horké máslové Bhang :

V hrnci dejte rozpustit asi 60 g másla nebo ghí. Rozdrolte vetší hrst marihuanových palic nebo listů (10-15 g) a přimíchejte do rozpuštěného másla. Za stálého míchání vařte na středním plameni asi jednu minutu. Hrnec nyní odstavte a přilijte do něj zhruba 230 ml vodky. Vraťte směs na hořák a za stálého míchání nechte vařit dalších asi 30 vteřin. Během této doby můžete do směsi přimíchat dvě kardamonová semena roztlučená v hmoždíři na prášek. Individuálním chutím se však meze nekladou a do nápoje lze přidat třeba skořici, hřebíček nebo muškátový oříšek, anebo nekořenit vůbec. Další možností, kterou máte, je změna obsahu alkoholu v nápoji. Ten může mít sílu horkého máslového grogu, nebo delším vařením se z něj dá připravit nápoj svou silou podobný svařenému vínu. Po mírném povaření tekutiny sceďte. Použijte k tomu lžíce, abyste z rozmočené usazeniny dostali všechny šťávy. Takto vymačkané lístky buď vyhoďte, nebo je povařte s čerstvou várkou vodky. Hotový nápoj můžete přisladit trochou medu.



Kandované kuličky :

Smíchejte : 4 kg ořechového másla (kešu nebo mandlové), přibližně 30 g rozemleté nebo jemně nasekané marihuany, 15 až 30 g roztlučeného hašiše nebo 5 až 15 gramů haš oleje. Přidejte několik polévkových lžic medu dle chuti a trochou od všeho, co máte rádi: sušený rybíz, nastrouhaný kokos, pomerančovou nebo citrónovou kůru aj. Směs zpracujte, až jsou všechny ingredience dobře smíchány. V dlaních z těsta vyválejte kuličky. Každou zvlášť zabalte do celofánu a uchovejte v lednici, aby máslo nežluklo (Tento recept nevyžaduje žádné zvláštní přípravy konopného materiálu. Lze jej vyrobit z ganji, hašiše nebo haš oleje. Navíc se nemusí vařit).



Karí haš :

Směs připravíte smícháním 1 dílu kari koření s 3-4 díly práškového hašiše. Vhodný je zvláště světlí charas, ale ten se u nás těžko dostane. V uvedeném poměru naplňte dózu a důkladně koření s hašišem protřepte. Vhodné je použití do lehčího jídla obsahující kari koření.



Konopná smetana :

250 g másla
dvě hrsti jemně rozdrobených listů
0,5 litru 12% smetany
0,5 litru mléka
4 hřebíčky
svitek celé skořice
vanilka
Postup :
Rozpusťte máslo a na mírném plameni v něm 15 minut smažte listy (pozor, aby se nepřipálilo!). Přeceďte přes plátno (získáme tak konopné máslo) a listy vhoďte do studené smetany smíchané s mlékem. Přiveďte opatrně k varu a vařte 1,5 hodiny. Přeceďte přes síto a pak ještě přes plátno. Je výborná s čajem i s kávou - má jemnou mandlovou chuť.



Majun :

Slovem majun je v některých provinciích Indie nazýván silný džem. Jeden způsobu přípravy zní: pod grilem opečte dozlatova 7 g čistých marihuanových palic rozložených na suché pánvičce. Dávejte přitom pozor, abyste je nespálili. Opečenou trávu roztlučte v hmoždíři a pak rozmíchejte s 1 šálkem nasekaných datlí, 1/2 šálkem rozinek, 1/2 šálkem pomletých vlašských ořechů, pomletý muškátovým oříškem, anýzovými semínky a zázvorem ( od každého čajovou lžičku) a 1/2 šálkem medu. Směs vyškrabte do rendlíku, přilijte 1/2 šálku vody, a nechejte vařit, až všechny ingredience změknou a dají se dobře promíchat. Ještě za horka přidejte 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla nebo ghí a asi 5 minut povařte na mírném plameni. Nakonec směs nalijte do sklenice s uzávěrem a dejte ztuhnout do lednice.



Marihuanové máslo :

Dejte vřít vodu. Do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i čerstvé. Mohou být i samčí rostliny a může být komplet celá rostlina. I stonek! Idea je následující: V másle se rozpustí THC a ve vodě se rozpustí látky chuťově nežádoucí. Vařte směs vody, másla a trávy, alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Varuji, po hodině bude celá kuchyně zamořena zápachem trávy. Na závěr přefiltrujte směs přes nějaké plátno, nebo třeba přes kávový filtr. Získanou nať vyhoďte. Směs vody a másla dejte do ledničky. Máslo ztuhne a půjde oddělit od vody. Vodu vylejte, máslo si užijte.



Masové Grassburgery :

500 g mletého masa
150 g strouhaného eidamu (30%)
200 g strouhané cukety
3 hrsti jemně drcených sušených listů
4 rozetřené stroužky česneku
2 vejce
100 g drobně nakrájené cibule
150 g nakrájených žampiónů
sůl
pepř
chilli koření
hladká mouka nebo strouhanka na obalení
olej na smažení
Postup :
Do mísy dejte maso a přidejte strouhaný eidam, strouhanou cuketu, listy, česnek, vejce, sůl a koření, cibuli a žampióny. Směs je třeba dobře prohníst (nejlépe rukama). Vytvarujte z ní karbanátky, obalte v mouce nebo strouhance a pomalu smažte v rozpáleném oleji.



Medvědí pracičky :

2 hrnky mouky
1,5 hrnku arašídového másla
1 hrnek vlažného konopného másla
0,75 hrnku medu
2-3 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
0,5 lžičky soli
2 hrsti jemně rozdrcených a prosátých listů
Postup :
Mouku prosijte a smíchejte s přáškem do pečiva. Pak vmíchejte další přísady, těsto je třeba hníst tak dlouhou, až se nelepí. Kousky těsta natlačte do formiček na vánoční medvědí pracičky a v troubě opatrně upečte do hněda (asi 10 minut). Ještě horké obalte v moučkovém cukru.



Mlíko :

Mlíko je nápoj uvařený z konopí. Jednou z jeho výhod je, že k jeho přípravě lze použít jak konopí technické tak i normální cannabis. Ingredience: plnotučné mléko (s velkým obsahem tuku), konopí(stačí listy, u technického raději palice), kakao(karamel, med, cukr, podle chuti...). Příprava: mléko nalijeme do většího hrnce a přiveďte mléko do varu (pozor, mléko strašně rádo utíká!). Pak přidejte do hrnce konopí (i nenadrcené, teda radši) a vařte asi 30-45 minut. Připravte si nějaké plátno (nebo aspoň sterilní kus látky), přes které mlíko přecedíte do vybrané nádoby. Vyvařené konopí, které zbylo v plátně, (až vychladne:-) vyždímejte a vyhoďte - je bezcenné. Účinky by se měly dostavit do 30 minut. 1 litr pro 4 osoby.



Posvátné indické ghí :

Do hrnce dejte rozpustit asi půl kila másla nebo ghí. Po jeho rozpuštění přisypte asi 100 g nebo více marihuany, kterou jste před tím mezi prsty rozemnuli najemno. Máslo přiveďte pomalu do mírného varu a na slabém ohni je za stálého míchání nechejte několik minut povařit, až dostane nádech zelenavé barvy podobné vysušené rostlině. Poté máslo opatrně přeceďte do přichystané nádoby tak, aby kašovitá sedlina zůstala na dně hrnce. Rozmočené lístečky obsahují ještě množství másla, zmáčkněte je proto lžící popřípadě nakloněný hrnec trochu přihřejte, zbytek ze dna pak přeceďte přes jemné sítko. Nechcete-li aby hotové máslo obsahovalo jemný kal z rostlin, přefiltrujte je přes kousek mušelínu nebo několik vrstev plátna. Použité lístky nevyhazujte dají se stále ještě použít. Chcete-li extra sílu, můžete do scezené ho másla zamíchat ještě další rozemnuté lístky. Druhá várka trávy nyní nasákne takřka všechno konopné máslo. Sceďte je jako předtím, přičemž opětovně vylisujete z lístečků co nejvíce tuku. Konopné máslo přelijte do sklenic s uzávěrem a uskladněte v lednici nebo mrazáku.



Vegetariánské grassburgery :

500 g vařené kapusty
150 g strouhaného eidamu (stačí 30%)
200 g strouhané cukety
2 hrsti jemně drcených sušených listů
4 utřené stroužky česneku
3 vejce
50 g másla
100 g drobně nakrájené cibule
150 g nakrájených žampiónů
sůl
pepř
sladká paprika
chilli koření
hladká mouka nebo strouhanka na obalení
olej na smažení
Postup :
Kapustu rozkrojte na čtvrtky a dobře uvařte v osolené vodě. Nechte okapat a vymačkejte vodu. Rozemelte na mlýnku na maso nebo rozsekejte nadrobno. Dejte do mísy a přidejte strouhaný eidam, strouhanou cuketu, listy, česnek, vejce, sůl a koření. Na másle krátce osmahněte cibuli a žampióny. Nechte trochu vychladnout a přidejte do mísy. Směs je třeba dobře prohníst. Vytvarujte z ní karbanátky, obalte v mouce nebo strouhance a pomalu smažte v rozpáleném oleji.



Zeleň z Acapulca :

Smíchejte : 3 polévkové lžice vinného octa, 2 čajové lžičky chilli koření, 1/2 šálku rozmělněné marihuan. Nechejte stát asi 1 hodinu v klidu, aby lístky trochu nabobtnaly. Přidejte 3 zralé plody avokáda a 1/2 šálku jemně nasekané cibule. Vše dobře promíchejte vidličkou, až vám vznikne jakási nazelenalá kaše. Podávejte jako hustou omáčku. Tuto omáčku můžete obměnit když, marihuanové lístky několik minut pražíte na pánvi v 1/2 šálku olivového oleje. Směs oleje a konopí pak smíchejte s avokádem, cibulí a chilli kořením. Trochou citrónové šťávy dodáte pikantní chuť.




Závěrem : Nezapomeňte že THC se rozpouští v tucích (máslo, olej) nebo v alkoholu. Ne ve vodě! Konopí míchejte s menšími pokrmy jeho účinky jsou větší než při nadměrném množství jídla (část by se bez užitku vyloučila) a je to levnější, protože aby jste se dostali do stejného stavu musíte použít více marihuany.